MASNÁ 130 HOUSE ~ CAFÉ ~ APARTMÁN

Uprostřed Českého Krumlova vdechujeme život starému domu

Masná 130. Dům, jehož historie sahá minimálně do 15. století. Nová kapitola se ale píše teprve pár let. V roce 2016 začala rozsáhlá rekonstrukce a v červenci 2018 v přízemí otevřela stejnojmenná kavárna. Od té doby tvoří místo setkávání, kvůli kterému se do centra města vracejí i místní, a kde se i turista může na čas stát součástí lokální komunity. V roce 2023 byl v prvním patře dokončen stylový apartmán, který láká milovníky historie i moderního designu.

Café Masná 130

V roce 2018 jsme Masnou otevřeli jako espresso bar s výběrovou kávou, dnes už ale koncept přerostl v kavárnu s nabídkou domácích koláčů, sendvičů a kreativních snídaní. Masná ulice přímo vybízí k pořádání sousedských slavností, koncertů místních kapel, nebo jen tak k příjemnému zastavení. Potkávají se zde místní i turisté, kteří chtějí uniknout ruchu hlavní třídy.

Více o kavárně

Apartmán Masná 130 House

Výjimečný zážitek pro milovníky historie, architektury i moderního designu. Apartmán tvoří celé první patro domu a nabízí vysoký soudobý komfort při zachování mnoha historických prvků. Propojuje historický restaurovaný interiér se současným českým designem podle návrhu známého architektonického studia ORA, specializujícího se na rekonstrukce památek.

Více o ubytování

MASNÁ 130

Koncept Masné 130 jde naproti "pomalému" návštěvníkovi města, který jej nechce jen rychle proběhnout jako historický skanzen.

O nás & historii místa

NAPSALI O NÁS ~ ARCHITEKTURA ~ KONCEPT

Kavárna, kam se i místní vracejí

"Na výletě v Českém Krumlově můžete jít s proudem: po hlavní třídě z náměstí pořád rovně za nosem až na hrad. Líp ale uděláte, když zahnete doprava a zastavíte se v Masné ulici. Tady v jednom z domů stavěných v 15. století vyrostla přesně před rokem kavárna, která posunuje zdejší gastrostandardy „o level výš“, a ještě tu v jinak rušném městě najdete klid..." (Forbes.cz, 2019)